Pregătiri pentru minivacanța de Sfânta Maria. Ministerul de Interne mobilizează peste 20.000 de angajați

Dat fiind că luni, 15 august, este zi nelucrătoare, mii de români vor profita de weekendul prelungit și vor merge într-o stațiune la mare sau la munte.

 

În următoarele trei zile, la nivel național sunt programate peste 600 de manifestări publice – religioase, militare și artistice, la care se așteaptă participarea unui număr de aproximativ 859.000 de persoane, estimează Ministerul de Interne.

De aceea, zilnic, vor fi mobilizați, în medie, peste 20.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră. Pentru acordarea asistenței medicale de urgență, sunt pregătite peste 1.000 de cadre SMURD.

Peste 1.300 de polițiști rutieri vor supraveghea cele mai aglomerate drumuri naționale, în special autostrăzile și DN1– către stațiunile de pe Valea Prahovei. Pentru a-i prinde pe vitezomani, vor sta la pândă cu peste 340 de aparate radar. Vor fi ajutați și de Inspectoratul General de Aviație, care va monitoriza traficul.

În stațiunile de pe litoral vor fi prezenți, zilnic, peste 1.100 de angajați ai Ministerului de Interne, mai ales că luni, când e sărbătorită Ziua Marinei, la evenimentele din Constanța, Mangalia, Tulcea sau Galați și Brăila sunt așteptate foarte multe persoane.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS