Confidenţialitate

Pregătește-ți dulapul pentru toamnă (P)

Odată cu scăderea temperaturilor, reorganizarea dulapului este o activitate pe care nu prea ai cum să o eviți. Iată ce poți face pentru ca această activitate să nu se transforme într-una stresantă:

Alege momentul potrivit

Nu te apuca de organizarea dulapului într-o zi în care ai foarte multe activități programate sau dacă ești obosită. Alege o zi în care ai suficient timp și nu ai altceva important de făcut. E soare afară și îți face cu ochiul? Profită de acest timp prețios și alege să-l petreci în natură. Dulapul poate aștepta până când se strică vremea, iar statul în casă este cea mai bună alegere.

Creează un mediul propice

Ascultă muzica preferată, pregătește-ți o ceașcă de ceai sau de cafea și îmbracă-te cu haine lejere, în care să te simți bine. Încearcă să transformi acest moment într-unul relaxant. Dansează, probează diverse haine sau fă-ți poze cu ținutele preferate. Dacă vei face asta, vei putea afla și dacă ai suficiente geci de dama pentru toamna, pulovere, bluze, dar și pantaloni.

Fă-ți un plan

Pentru a nu transforma camera într-un depozit de haine și pentru a termina cât mai repede, va fi nevoie să știi exact unde vei pune hainele de vară și cum vrei să le sortezi și să le așezi în dulap. Pentru a câștiga timp în diminețile grăbite, poți apela la categorii sau poți separa lucrurile în funcție de activități. Este bine să te documentezi din timp, mai ales că există numeroase materiale video și articole care te vor ajuta să te organizezi mai bine.

Cumpără-ți accesorii pentru depozitare

Pentru a avea un dulap bine organizat, unde să găsești cu ușurință hainele și accesoriile, vei avea nevoie de diferite accesorii. Cumpără-ți cutii de depozitare cu diferite dimensiuni, umerașe, separatoare pentru dulap și pungi vacuum. Nu uita de săculeții care protejează hainele de molii și de odorizantele pentru haine. Asigură-te că ai la îndemână tot ce îți trebuie înainte să te apuci de lucru. Pentru pungile vacuum vei avea nevoie și de un aspirator. Asigură-te că este în apropiere pentru a câștiga timp. După ce termini, dacă mai ai energie, poți aspira și camera cu el.

Curăță din timp încălțămintea

Pentru a-ți fi mai ușor să stochezi încălțămintea de vară, încearcă să o pregătești treptat. Pe măsură ce se apropie toamna și știi că nu vei mai avea când să mai porți acea pereche de pantofi, curăț-o și dezinfecteaz-o pe talpă, apoi așează-o în dulapul special dedicat. Renunță la perechile deteriorate, nu merită să ocupe spațiul. În schimb, lasă loc unor ghete de dama de la Fashion Days pe care le-ai văzut în selecția pentru acest sezon. Spor la shopping!