Preferaţi un stat care să facă mai multe investiţii sau un stat minimalist, descentralizat?

După primul trimestrul din acest an, ecoomia ţării noastre pare să crească în continuare, trasă însă înainte de consum. Acum, după atâta amar de ani de abstinenţă impusă de criză, parcă nici nu-i atât de rău să crească consumul, dar în urma taxării pe muncă, creşterea numărului de joburi se lasă aşteptată. Cu excepţia administraţiilor locale, care – o fi bine, o fi rău? – funcţionează în parametri normali, adică exact ca şi până acum, administraţia centrală şi-a redus foarte mult cheltuielile, ceea ce a dus până acum la un excedent de 2 miliarde de lei după primele două luni ale anului.

Astăzi la România în Direct vă întreb pe dumneavoastră: Preferaţi un stat care să se implice mai activ în economie prin investiţii, în autostrăzi, în şcoli, în spitale, deci prin cheltuieli mai mari care, pe de o parte, creează locuri de muncă directe, dar care, să recunoaştem, generează şi riscuri legatre de corupţie, sau ar fi mai bun un stat minimalist, descentralizat, cu autorităţi cu obiective naţionale mai mici, în care investiţiile publice au un caracter mai mult local, ba chiar şi finanţarea este stabilită local, deci inclusiv nivelul taxelor şi impozitelor?

[soundcloud width=”500″ height=”100″ id=”https://soundcloud.com/europafmromania/romania-in-direct-preferati-un-stat-care-sa-faca-multe-investitii-sau-unul-minimalist-6-04-2015″]