Confidenţialitate

Prefectura Oradea: Se va deschide un centru de asistență pentru refugiații ucraineni

La Oradea se va deschide un centru de asistență pentru refugiații ucraineni. Acesta va fi amplasat în cadrul centrului comercial Oradea Shopping City. Centrul ar putea fi deschis în decurs de cinci zile și ar trebui să funcționeze non-stop.

70% din refugiații ucraineni care merg spre Vest trec prin Bihor, spune prefectul Dumitru Țiplea. Astfel, autoritățile au decis să deschidă un centru de asistență pentru a gestiona eficient nevoile acestora, scrie Agerpres.

Centrul de asistență va fi deschis în cadrul centrului comercial Oradea Shopping City din Calea Aradului. Acolo se vor găsi puncte de informare în limbile ucraineană și engleză, servicii de prim ajutor, dar și asistență medicală și triaj epidemiologic.

Mai mult, refugiații ucraineni vor beneficia și de asistență socială generală, asistență pentru minori, consiliere psihologică, dar și instrucțiuni necesare pentru a se caza și pentru a se angaja.

Serviciile vor fi asigurate de 11 instituții publice și de ONG-uri.

Centrul de asistență va avea spațiu temporar de odihnă și adăpost temporar pentru animalele de companie

Centru de asistență va fi prevăzut cu spațiu de odihnă temporar pentru refugiații care se află în tranzit, dar și adăpost temporar pentru animalele de companie.

Centrul va fi deschis non-stop și va avea regim de permanență pentru serviciile de urgență, iar la solicitare telefonică pentru serviciile sociale.

Acesta va fi înființat în baza unei hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și va funcționa în coordonare cu Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Bihor.

Sursa foto: Inquam Photos / Silviu Filip

Citește și: Studiu: Peste 70% dintre români sunt de părere că UE și NATO ar trebui să se implice mai mult în războiul din Ucraina | AUDIO