Confidenţialitate

Prefectura Olt anunță controale la toate spitalele publice din județ | AUDIO

Ample controale la spitalele publice din județul Olt. Anunțul a fost făcut de prefect după ce a primit numeroase plângeri de la localnici care reclamă probleme în spitale. Verificările vor începe la jumătatea lunii viitoare- mai anunță prefectul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prefectul județului Olt, Mario de Mezzo, a anunțat că de la 15 octombrie o comisie va face verificări în toate spitalele publice din județ, după ce locuitorii s-au plâns de nereguli în unități:

„Fac public acest anunţ încă de acum, este pentru că nu îmi doresc să găsesc nereguli. Îmi doresc ca toate unitățile medicale din Olt să știe că aceste controale se vor întâmpla și să aibă timp să se pregătească. ”

Reamintim, luna trecută a fost un scandal la spitalul județean de urgență din Slatina. Pacienții s-au plans că sunt gândaci în secția de cardiologie. Situația a degenerat atunci când prefectul de Olt a vut să verifice sesizările primite de la pacienți, însă nu a fost lăsat să intre în spital.

Conducerea spitalului a motivat atunci că prefectul nu ar avea drept de control și a negat că ar exista gândaci în spital. Un control a fost făcut de reprezentanții DSP Olt care nu au găsit nereguli. Pe de altă parte, prefectul a publicat pe pagina sa de Facebook mesaje de la pacienți care susțin că ar fi probleme de igienă în spital.

Sursa foto: Shutterstock