Confidenţialitate

Prefectul județului Constanța: Principala problemă o reprezintă stingerea incendiului | AUDIO

Crește numărul persoanelor rănite în explozia de la Rafinăria Petromidia din Năvodari: 6 persoane au fost rănite. O alta este dată disparută.

Una dintre victime are arsuri pe aproape 45% din suprafața coprului și a fost transportată cu un elicopter SMURD la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța pentru stabilizare și evaluare.

Prefectul Județului Constanța, Silviu Coșa.

”Dintre victime, una a fost ceva mai grav, din păcate, era ridicată de elicopterul SMURD în momentul în care am ajuns aici.

Au nevoie de îngrijiri medicale, e vorba de arsuri. Au fost preluate și duse la spital. Erau în atelierul respectiv, s-au autoevacuat”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Explozia de la Rafinăria Petromidia s-a produs în jurul orei 12 și jumătate. Imediat s-a activat planul roșu de Urgență. La fața locului s-au deplasat echipaje de pompieri din mai multe judete.

Autoritățile spun că NU există pericol de explozie:

”Există, în continuare, flacără deschisă, se acționează cu spumă pentru stingerea incendiului, nu există pericol pentru extinderea acestuia, nici un pericol major în ce privește noxele în momentul de față.

Ministrul Mediului spunea că există pericol de explozie. Dumneavoastră ce știți de la ISU?

Până în momentul de față s-ar părea că nu există pericol de explozie, mă rog până nu se finalizează operațiunea nu se poate spune nimic cu siguranță. Principala problemă o reprezintă stingerea incendiului, vom vedea cum este afectată calitatea aerului de fumul din instalațiile respective. Instalații care au fost oprite”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o informare prin care atrage atentia ca norul de fum din zona Rafinăriei Midia se va deplasa spre mare. Localnicii din Năvodari au primit mesaj RO-ALERT. Populația este sfătuită să nu stea la mai puțin de un kilometru de zona exploziei.