Confidenţialitate

Prefectul Capitalei: Nu se întrunesc condițiile pentru declararea stării de alertă în Sectorul 1

Prefectul Capitalei spune că nu se întrunesc condițiile pentru declararea stării de alertă în sectorul 1, din cauza problemei gunoaielor.

Decizia a fost luată în urma analizării unui raport al DSP și Gărzii de Mediu.

Prefectul Alin Stoica spune că, în cel mult o oră, va anunța ce soluția propune pentru rezolvarea problemei deșeurilor:

Autorităţile responsabile în domeniul sanitar şi de mediu nu consideră că ameninţarea este suficient de gravă la adresa locuitorilor, încât să se poată institui măsuri excepţionale care să ducă la înlăturarea situaţiei. Eu voi continua să caut soluţii împreună cu Primăria Sectorului 1 şi cu prestatorul, în aşa fel încât disconfortul pentru cetăţeni să fie cât mai mic şi să nu ajungem să fie un pericol pentru sănătate. În acest moment, însă, nu pot să dau acordul pentru solicitarea Sectorului 1.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prefectul Capitalei a amintit că primăria Sectorului 1 s-a oferit să plătească direct firmele de sortare a deșeurilor și nu prin intermediul operatorului de salubritate, Romprest:

Încercăm să găsim o soluţie care să nu implice acordul prestatorului de servicii, acesta refuzând soluţia în 3. Sectorul nu doreşte lucrul ăsta … să  plătească către sortator direct. Însă trebuie să ne uităm la toate complicaţiile legale  şi la toate condiţiile care trebuie îndeplinite , în aşa fel încât să se poată realiza tranzacţia fără acordul Romprest. Ne uităm la o soluţie care să implice şi Consiliul local al Sectorului 1.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Romprest, operatorul de salubritate din sectorul 1 a refuzat, săptămâna trecută să mai ridice gunoiul de pe străzile din sectorul 1, după ce sortatorii nu au mai acceptat depozitarea deșeurilor, pe motiv de plată a facturilor.

Romprest a acuzat primăria sectorului 1 că nu a virat banii, dar primăria spune că a făcut plățile.