Confidenţialitate

Prefectul Capitalei: Nu s-a ajuns la un acord între Primăria Sectorului 1 și Romprest | AUDIO

Problema ridicării deșeurilor din sectorul 1 al Capitalei e departe de a fi rezolvată.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica a propus o soluție, însă aceasta nu a fost acceptată.

Stațiile de sortare a deșeurilor așteaptă să le fie plătite facturile restante de către Romprest, iar operatorul de salubritate susține că nu a primit banii  de la primăria sectorului 1. Primăria susține însă că și-a achitat facturile.

”Deocamdată, soluția nu a fost acceptată de părți. Soluția pe care eu am propus-o a fost aceea de a debloca relația dintre prestatori și operatorii de deșeuri, acolo este un blocaj, acolo este un blocaj datorită unor restanțe pe care prestatorul le are către stația de sortare. Administrația publică s-a oferit să preia relația directă pentru a nu mai exista probleme legate între litigiile dintre dumnealor. Prestatorul nu a fost de acord cu această soluție condiționând-o de plata unei restanțe pe care susține că o are sectorul1, sume pe care sectorul 1 le contestă și sunt în instanță”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prefectul Capitalei așteaptă raportul Gărzii de Mediu în privința impactului gunoaielor asupra sănătății oamenilor, pentru a decide dacă recomandă starea de alertă, cerută de primăria sectorului 1.

”Starea de alertă nu va permite autorității publice locale să rezilieze contractele. Starea de alertă poate doar să permită autorității să ia măsuri temporare”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: INQUAM-Octav Ganea