Confidenţialitate

Prefectul Capitalei atacă în instanță restricţiile decise de primarul sectorului 5

Prefectura Capitalei va ataca în contencios administrativ restricţiile decise de primarul sectorului 5.

Între altele, edilul Cristian Popescu Piedone a dispus reducerea programului pentru toţi agenţii economici.

”La Sectorul 5, Primăria a emis dispoziţii care nu sunt legale. Aseară [miercuri seară – n. red] am solicitat Primăriei Sectorului 5 să le retragă. Astăzi de dimineaţă [joi – n. red], în faţa refuzului respectiv, o să acţionăm în instanţă. Şi o să informăm şi Primăria, să ştie că dispoziţiile respective sunt suspendate”, a declarat prefectul Alin Stoica.

Primarul a replicat că dispoziţia a cărei revocare este cerută are la bază prevederile unui articol din Codul Administrativ, “care conferă primarului atribuţii privind serviciile publice asigurate cetăţenilor, de interes local”.
”Nu ne dorim carantinarea totală a Capitalei. Este important să încercăm pe cât posibil limitarea răspândirii virusului, fără a afecta prea mult viaţa de zi cu zi. Fac apel la toţi cetăţenii Sectorului 5 pentru a da dovadă de spirit civic. Să respectăm aceste măsuri, pentru că, doar în acest fel, numărul de îmbolnăviri va scădea, iar autorităţile centrale nu vor fi nevoite să impună o carantină totală în ceea ce priveşte Bucureştiul”, a transmis Cristian Popescu Piedone.

FOTO: INQUAM Photos/Octav Ganea