Confidenţialitate

Prefectul Bucureștiului: Aproape 30% din populația cu domiciliul declarat în București s-a vaccinat cu cel puțin o doză | AUDIO

Aproape 30% din populația cu domiciliul declarat în București s-a vaccinat cu cel puțin o doză de vaccin, anunță la Europa Fm Prefectul Capitalei, Alin Stoica, potrivit datelor centralizate până miercuri. Este nevoie de accelerarea campaniei în București, spune Alin Stoica:

”Erau peste 760.000 de persoane care se vaccinaseră în total, una și două doză, dintre care 260.000 cu ambele doze. În medie, cam spre 20-20 și ceva la sută sunt vaccinați, putem să spunem 30% cu o doză. Lucrurile trebuie să fie accelerate. Vaccinați, pe zi, în București, atinge între 12.000 și 14.000 de oameni, ideal ar fi să urcăm spre 20.000”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Iar în acest context joi se deschide primul Centru Drive thru din București: stația de vaccinare  Piața Constituției, Linia Pfizer, este mesajul transmis de autorități.

Așadar, imunizarea direct din mașină în Capitală va fi în fața Palatului Parlamentului. Parcarea a fost transformată: vor fi zone pentru triaj, vaccinare și zone  Zona de supraveghere post-imunizare.

Medicul coordonatorul al centrului, Mădălina Popovici, pentru Știrile Europa Fm:

”Pașii de parcurgere sunt: pacientul vine în mașina proprie, intră printr-un punct de recepție, unde își predă documentele, i se ia temperatura, i se înmânează un acord informat al pacientului și un chestionar de triaj, apoi intră în zona de triaj unde un medic îl evaluează, după care intră în zona vaccinării, i se administrează vaccinul, merge într-o zonă de așteptarea, supravegheat de medic.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vor fi patru fluxuri de vaccinare în cadrul centrului Drive – Thru din Piața Constituției. Autoritățile vor să vaccineze aici aproape 400 de persoane pe zi.

”Va aplica pe parbriz o hârtie pe care va fi notată data, ora, la care pacientul iese din zona de așteptare. Pentru că fiecae pacient, ieșind la ore diferite, trebuie monitorizați acele 15 minute”.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Mihai Bucureșteanu