Prefecţii au cerut convocarea Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă

Din această seară și până vineri, la ora 17:00, în judeţele Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Harghita, Maramureş şi Mureş, precum şi în anumite zone din judeţele Neamţ şi Satu Mare se vor înregistra ninsori însemnate cantitativ, iar vântul va sufla cu putere, pe crestele montane putând ajunge până la viteza de 70 km/h.

„Pe perioada de valabilitate a codului galben se va asigura permanenţa la nivelul instituţiilor prefectului, prefecţii urmând să se asigure că a fost instituit serviciul de permanenţă şi la toate primăriile din zonele de risc. La nivelul comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă va fi monitorizată evoluţia fenomenelor meteorologice, pentru a putea interveni în timp util în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă”, informează Ministerul Afacerilor Interne, într-un comunicat transmis Europa FM.

Au fost mobilizaţi peste 800 de pompieri care pot fi suplimentaţi cu forţe şi mijloace din judeţele apropiate unde nu se înregistrează probleme din cauza vremii.

Sunt pregătite de intervenţie şapte şenilate, zece autofreze, şase autospeciale de transport victime multiple şi 53 de echipaje medicale SMURD, precizează sursa citată.

Alături de pompieri, sunt pregătiţi să acţioneze poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră, pentru a reduce eventuale efecte produse de fenomenele meteorologice şi pentru a interveni, la nevoie, în sprijinul cetăţenilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS