Confidenţialitate

Precizările ministrului Turcan, după ce i-a urat “La mulţi ani”, pe Facebook, baronului Samuel von Brukenthal

Ministrul Muncii a oferit, luni seară, lămuriri pentru postarea online în care îi ura “La mulţi ani” baronului Samuel von Brukenthal.

“Sunt nevoită să fac câteva precizări acum, cu întârziere, pentru că am fost blocată într-o întâlnire la Constanţa timp de mai multe ore. Nu mi-am putut imagina interpretările de pe pagina de Facebook. Acesta este mesajul meu pentru oamenii de buna credinţă care vor să îl citească. Aşadar, spunem «La Mulţi Ani, Mihai Eminescu» în fiecare an de 15 ianuarie. Suntem mândri de moştenirea lăsată nouă, tuturor, prin geniul creator al lui Mihai Eminescu, poetul nepereche al neamului românesc. Prin acel «La Mulţi Ani» de 15 ianuarie marcăm în fiecare an ziua de naştere a marelui poet”, notează Raluca Turcan.

“La nivel local, moştenirea culturală lăsată de Samuel von Brukenthal va dăinui şi ea reprezintă şi va continua să reprezinte un motiv de mândrie pentru Sibiu, pentru sibieni şi pentru toţi oamenii educaţi din România. Samuel von Brukenthal este, aşadar, aniversat în fiecare an la Sibiu, pe 26 iulie. Pentru cei care vor sa îl descopere pe Samuel von Brukenthal merită început la muzeul cu acelaşi nume. Imaginat chiar de Samuel von Brukenthal, muzeul se află în Piaţa Mare şi va fi deschis de miercuri, de la 9.00”, a adăugat ministrul Muncii.

Totodată, Raluca Turcan le-a transmis un mesaj şi “baronilor PSD”.

“PS: cât despre baronii PSD cu 4 clase şi doctorate furate şi care acum simt din nou nevoia sa se dea deştepţi, să nu se panicheze, ca vor avea şi ei muzeul lor: MUZEUL JILAVA! Lor, «La Mulţi Ani» cu executare!”, a conchis ministrul.

Ca urmare a ironiilor şi a comentariilor primite la postarea inițială, Raluca Turcan a editat-o, renunţând la urare.

Guvernator al Transilvaniei, colecţionar de artă şi fondator al muzeului din Sibiu care îi poartă numele, Samuel von Brukenthal s-a născut la 26 iulie 1721 şi a murit în 1803.