Confidenţialitate

Precizările autorităților despre cele două persoane cu reacții adverse în urma vaccinului, de săptămâna aceasta

Comitetul Național Vaccinare (CNCAV) a transmis, vineri, o reacție, după ce au apărut informații că un cadru medical din Timișoara a suferit un șoc anafilactic după administrarea rapelului. Femeia ar avea în istoricul medical mai multe episoade alergice.

CNCAV a transmis că persoana a făcut rapelul joi, în 4 februarie, iar ulterior a avut o simptomatologie postvaccinală „de tip reacție alergică fără criterii de șoc anafilactic”.

„Menționăm că simptomele respective s-au instalat pe parcursul monitorizării postvaccinale, respectiv la 10 minute de la administrarea dozei de rapel, însă acestea au cedat la scurt timp de la administrarea tratamentului specific în astfel de situații”, spun cei de la CNCAV.

Femeia, care are 41 de ani, a părăsit, ulterior, centrul de vaccinare în stare bună de sănătate, potrivit sursei citate.

CNCAV precizează că acest cadru medical are, în istoricul medical, multiple episoade alergice.

O persoană a suferit o reacție alergică de tip anafilactic după rapelul de vaccin împotriva coronavirusului, în județul Timiș. Reacţia a fost tratată de la primele semne.

Totodată, referitor la medicul din Vâlcea, despre care Ministerul Sănătății anunțase că a suferit o paralizie temporară facială, autoritățile transmit că diagnosticul a fost infirmat.

Doctorița în vârstă de 32 de ani a avut doar „simptomatologia unei paralizii faciale periferice drepte, mioclonii, episoade intermitente de vertij și subfebrilitate”, transmite MS. “Toate investigațiile complexe efectuate ulterior debutului clinic au infirmat diagnosticul de paralizie facială periferică dreaptă”.