PRAHOVA: Un bărbat a dormit în același pat, timp de un an, cu sora sa decedată

Caz șocant în localitatea prahoveană Breaza, acolo unde un bărbat în vârstă de 58 de ani este acuzat că ar fi dormit în același pat, timp de un an, cu sora sa decedată.

Vecinii îl acuză acum pe individ că a făcut totul să ascundă moartea surorii sale doar pentru a beneficia de pensia femeii, transmite corespondentul Europa FM, Diana Frâncu.

Toată povestea a ieșit la iveală duminică seară, după ce Constantin Istrate, bărbatul incriminat, a cerut prin telefon ajutorul unui vecin.

Istrate se afla sub influența băuturilor alcoolice și căzuse într-un șanț de unde nu s-a mai putut ridica.

Vecinul său nu a înțeles exact unde să meargă așa că a intrat în casa omului unde a făcut descoperirea macabră.

Cadavrul bătrânei, aflat în stare avansată de putrefacție, zăcea în pat, acoperit cu mai multe pături până la nivelul gâtului. Când a realizat ce se întâmplă, omul a sunat imediat la Poliție.

Anchetatorii au stabilit că femeia murise de cel puțin 9 luni, având în vedere starea în care se afla cadavrul, dar totodată au descoperit pe masă și ultima pensie pe care femeia o încasase pentru luna noiembrie.

Și-au dat seama imediat că fratele său ascunsese decesul surorii tocmai pentru a beneficia de banii acesteia.

Constantin Istrate a fost reținut și dus la Poliție pentru audieri, însă acum a fost internat la un spital de psihiatrie pentru a se stabili dacă individul are sau nu discernământ. 

Acesta riscă ani grei de închisoare pentru că poate fi acuzat de profanare de cadavre și înșelăciune.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS