Prahova: Un agent de poliție a fost reținut pentru luare de mită și sustragere de înscrisuri

Un agent de poliție din cadrul Serviciului Județean Rutier Prahova a fost reținut, astăzi, pentru 24 de ore de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova sub acuzațiile de luare de mită și sustragere de înscrisuri.

Polițistul este bănuit că ar fi furat din sediul Poliției un permis de conducere pentru a i-l înapoia proprietarului sancționat pentru abatreri de la codul rutier.

Onica Rareș Aurelian este acuzat că, în luna martie a acestui an, ar fi sustras din sediul IJP Prahova, un permis de conducere aflat în custodia Poliției și i l-a înmânat șoferului care fusese sancționat pentru abateri de la codul rutier. Pentru acest serviciu, agentul de poliție ar fi primit suma de 2.000 de lei.
Culmea este că Onica ar fi luat mită deși era pus la dispoziția Inspectoratului Județean Prahova, fiind deja condamnat de Judecătoria Ploiești la un an de închisoare cu executare pentru refuz de recoltare de probe biologice, după ce a fost prins băut la volan. Pentru că sentința nu este una definitivă, polițistul fusese transferat să lucreze la secretariatul IJP Prahova, în așteptarea unei condamnări definitive.
Onica va fi prezentat miercuri la Tribunalul Prahova cu propunere de arestare preventivă.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS