Confidenţialitate

Prahova: Suport COVID, Spitalul din Câmpina a rămas fără medic la Urgențe pe tura de zi | AUDIO

Spitalul din Câmpina, spital suport COVID, a rămas fără medic la secția de Primiri Urgențe pe tura de zi, timp de o săptămână.

Managerul Călin Tiu spune că doi dintre medici au fost detașați la UPU Ploiești, iar cei trei medici care au rămas nu mai pot acoperi și turele de zi. Joi nu va putea fi acoperită nicio urgență.

E important să asigurăm gărzile de noapte și weekend. Exceptând ziua de 3 septembrie, când n-avem gardă deloc, printr-un efort de apreciat, acești oameni au reușit să acopere toate celelalte zile, rămânând ca în serviciul de dimineață, să funcționăm în serviciul de urgență fără medic de urgență. (…)

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Spitalul din Câmpina va direcționa către spitalul de Urgență din Ploiești toate ambulențele care vin în timpul zilei.

Managerul Marius Niculescu amintește la Europa FM că spitalul e  deja supraaglomerat deoarece primesc atât pacienții COVID, cât și non-COVID:

Din ce în ce se constată o depășire a capacității de primire și investigare a acestor pacienți, mai ales pentru patologia COVID, pentru care Spitalul Județean nu are spații suplimentare pentru a fi alocate, fără a pune în pericol ceilalți pacienți.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.