Prahova: Se circulă în condiții de iarnă pe DN1 și pe DN 1A

Este iarnă în toată regula pe Valea Prahovei, unde a început să ningă încă din noaptea de duminică spre luni.

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova anunță că se circulă în condiții de iarnă pe DN1, dar și pe DN1 A.

Pe munte, la altitudini de peste 2000 de metri viscolul i-a determinat pe salvamontiști să închidă traseele montane și să oprească transportul pe cablu – transmite corespondentul Europa FM, Diana Frâncu.

Din cauza zăpezii care s-a depus într-un strat de câțiva centimetri pe carosabil, pe DN1, începând din dreptul stațiunii Sinaia s-a intervenit cu patru utilaje de deszăpezire și cu o mașină de încărcare a zăpezii, dar și cu material antiderapant.

Aceeași situație este și pe DN1 A, în zona Cheia – Măneciu unde se acționează în prezent cu două utilaje, conform reprezentanților Comandamentului de iarnă Prahova.

Ninge mărunt și pe Valea Prahovei, iar autoritățile spun că atât pe DN1, dar și pe drumurile turistice care duc spre cota 1400 sau pe trans bucegi care duce spre cabana Piatra Arsă și Padina se circulă în condiții de iarnă.

Nu doar ninsoarea crează probleme în Prahova. Noaptea trecută vântul puternic a doborât un copac pe carosabil, în Sinaia, în cartierul Izvor, iar pompierii acționează la această oră pentru curățarea drumului.

Prahova se află sub atenționare de cod portocaliu de vânt și ninsori în zona de munte și de cod galben în restul județului până în această seară.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS