Confidenţialitate

PRAHOVA: Ploieştiul are un pasaj nou între Gara de Vest şi centură

Cu un an întârziere și cu penalizări de 24 de milioane de euro, Pasajul Mărășești, un proiect finanțat cu fonduri europene, a fost inaugarat, joi, de administrația publică ploieșteană.

Podul face legătura dintre Ploiești (Gara de Vest) și centura ocolitoare a municipiului spre DN1.
Lucrările la Pasajul de la Gara de Vest au început în primăvara anului 2015, iar, conform proiectului, termenul de finalizare ar fi trebuit să fie martie 2016.
Din cauza întârzierilor repetate, municipalitatea a suportat în final 50 la sută din valoarea totală de 47 de milioane de lei (fără TVA) a proiectului. Dacă ar fi respectat prevederile contractual, Primăria Ploiești ar fi plătit doar 90 la sută din suma toală.


Pasajul suprateran face legătura peste liniile de cale ferată Brașov –București, atât cu DN1 și implicit cu A3, dar și cu zone de interes economic pentru Ploiești, așa cum este Parculul Industrial de la Brazi, Parcul Municipal Vest sau cu alte localități din imediata vecinătate.
Podul are patru benzi, câte două pe fiecare sens, și are o lungime de 720 de metri. Legătura cu DN1 se face printr-un sens giratoriu.