PRAHOVA: Opt locuințe din Călugăreni au fost incendiate

Opt locuințe din comună prahoveană Călugăreni au fost incendiate.

Toate erau case bătrânești abandonate, transmite corespondentul Europa FM, Diana Frîncu.

În toate cele opt cazuri incendiul a fost pus intenționat, în două dintre case chiar au fost găsite sticle care conțineau cocktail molotov.

Ion Enache, primarul comunei Călugăreni, susține că primul incendiu a avut loc în noaptea de 22 decembrie, iar ultimul noaptea trecută.

Casele vizate se află în zone izolate, de regulă în pădure sau aproape de pășune.

Poliția a identificat un suspect, dar, după reținerea acestuia, au mai fost incendiate alte patru case, toate nelocuite.

Primarul comunei susține că, de când piromanul acționează în sat, oamenii nu mai dorm și fac de pază cu rândul, de teamă ca răufăcătorii să nu înceapă să pună foc și în gospodăriile lor.

Edilul mai spune că în comună, unde locuiesc doar oameni în vârstă și singuri, mai sunt cel puțin 100 de case părăsite, iar teama oamenilor este justificată.

La Călugăreni au fost detașate echipe de jandarmi și de polițiști care patrulează noaptea pe ulițele satului, dar degeaba, piromanul reușește să scape de fiecare dată.

Surse apropiate de anchetă susțin că bărbatul reținut înainte de Crăciun, un tânăr de 25 de ani pripășit prin comună nu de multă vreme, și-a recunoscut faptele, dar nu poate să spună cine este cel care a dat foc celorlalte patru case.

Noaptea trecută a fost ultimul incendiu semnalat. Până să ajungă pompierii, casa bătrânească a fost mistuită de flăcări pe o suprafață de 90 de metri pătrați.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS