PRAHOVA: O conductă magistrală care deserveşte barajul de la Măneciu s-a spart

Avarie puternică, miercuri, la conducta magistrală de apă care alimentează hidrocentrala Homorâciu. Mai multe gospodării au fost indundate, iar o mașină a fost luată pe sus, în urma viiturii formate.

Avaria a avut loc la limita dintre localitățile Măneciu și Izvoarele.

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, viitura nu a produs decât pagube materiale, până la această oră nefiind înregistrate victime omenești.

Magistrala avea pierderi de apă de ceva vreme și era sub observație, spun surse din zonă și urma să fie reparată în aceste zile. Pentru acest procedeu era nevoie ca apa să fie evacuată din conductă pentru ca echipele de muncitori să poată interveni.

Din cauza presiunii, conducta, care are un diametru de 2 metri, a cedat, iar toată apa a țâșnit cu putere la suprafață.

Viitura formată a rupt totul în cale, peste 30 de copaci și garduri, iar mai multe gospodării și grădini au fost inundate.

Potrivit Biroului de presă al ISU Prahova, a fost verificată toată albia râului Teleajen din aval de barajul de la Măneciu și până la Vălenii de Munte, pentru a se verifica dacă există persoane sau animale luate de viitură, însă până la această oră nu au fost identificate victime.

Pagube materiale au fost înregistrate atât în comuna Măneciu, dar și în comuna Izvoarele. La această oră, reprezentanții administrației publice din zonă anunță că apa s-a retras și nu mai există niciun pericol.

Consumatorii casnici nu au fost afectați, pentru că magistrala alimenta cu apă doar hidrocentrala electrică.

FOTO: ISU Prahova

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS