Confidenţialitate

PRAHOVA: Modelul 3D al trecerii de pietoni din Ploiești, dezamăgitor

Modelul trecerii de pietoni cu efect tridimensional, realizată la Buzău de un grup de elevi din cadrul Liceului de Artă „Margareta Sterian”, a fost preluat şi de administraţia locală din Ploieşti.

Diferenţa dintre cele două proiecte este că la Ploieşti a costat 5.000 de lei fără TVA, iar efectul 3D este inexistent, în timp ce la Buzău, elevii au lucrat gratis, iar zebra are efectul scontat.

Reprezentanții administrației locale din Ploiești anunțau că au decis să amenajeze o trecere de pietoni 3D după modelul celei realizate în municipiul Buzău, transmite corespondentul Europa FM, Diana Frîncu.

Proiectul, inițiat de Cristian Ganea, viceprimarul municipiului Ploiești, a primit toate avizele, astfel că reprezentanții comisiei de specialitate au identificat imediat o intersecție intens circulată din oraș care s-ar preta la un asemenea plan.

Astfel, a fost aleasă intersecția străzilor Tabaci cu Mihai Bravu, situată în imediata apropiere a Spitalului de Obstetrică-Ginecologie din Ploiești.

Deși la Buzău administrația locală a permis elevilor Liceului de Artă să realizeze întregul proiect, la Ploiești a fost nevoie de o asociere de trei firme care să deseneze pe asfalt trecerea de pietoni cu efect tridimensional, iar costurile au fost pe măsură, 5000 de lei fără TVA.

Întrebat de ce elevii Liceului de Artă din Ploiești nu vor realiza zebra așa cum s-a întâmplat la Buzău, viceprimarul Ganea a declarat că „Așa ar fi trebuit, dar nu știe ce s-a întâmplat”.

Execuția lucrării a început în cursul săptămânii trecute, iar rezultatul a fost dezastruos.

Trecerea de pietoni nu oferă un efect tridimensional decât parțial, dintr-un anumit unghi și de la o distanță foarte mică, sub 3 metri, astfel că șoferii nu au timp să încetinească, acesta fiind defapt scopul final.

În acest context, primarul Adrian Dobre a precizat că va cere explicații firmei care a executat lucrarea.

Pe de altă parte, în Primărie se discută despre faptul că societatea nu va mai fi plătită dat fiind calitatea proastă a lucrării.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.