Confidenţialitate

Prahova: Incendiu într-o hală de incinerare a deşeurilor periculoase. Temeri că o persoană ar fi în incintă

UPDATE: Incineratorul de deşeuri de la Brazi arde în continuare, dar cei 53 de pompieri care intervin la faţa locului au reușit să mai diminueze intensitatea focului. Flăcările s-au extins dimineață pe 4.000 de metri pătrați.

Un incendiu a izbucnit, miercuri dimineaţă, la o hală de depozitare a unei societăţi de incinerare a deşeurilor periculoase din comuna prahoveană Brazi.

Flăcările s-au extins rapid. Autorităţile se tem că o persoană a fost surprinsă în incintă.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, incendiul, care iniţial se manifesta pe circa 400 de metri pătraţi, a cuprins întreaga hală, suprafaţa afectată fiind de 4.000 mp.

Mai mult de 50 de pompieri acţionează la faţa locului, incendiul fiind localizat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Florentina Vasiloae, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova

Întrucât în curtea operatorului economic a fost găsită o bicicletă, se ia în calcul ipoteza că în interiorul halei este surprinsă o persoană, însă pompierii nu pot intra, pentru că plafonul construcţiei s-a prăbuşit, iar aceasta nu prezintă siguranţă.

În urma incendiului au rezultat degajări mari de fum, cetăţenii din zonă primind mesaj de tip RO-ALERT.

“Incendiu major produs la SC Eco Burn SRL cu degajări masive de fum. Evitaţi zona. Eliberaţi căile rutiere pentru a facilita accesul structurilor de intervenţie. Menţineţi ferestrele locuinţelor închise. Dacă sunteţi în apropiere, evacuaţi zona. Luaţi măsuri de adăpostire şi de autoprotecţie”, a avertizat ISU Prahova.

“Măsurătorile indicatorilor de calitate ai aerului monitorizați cu stațiile fixe de monitorizare din Municipiul Ploiești și localitatea Brazi, precum și cei monitorizați cu laboratorul mobil al Agentiei pentru Protectia Mediului Prahova în zona de sud a Municipiului Ploiești, nu au prezentat creșteri sau depășiri. Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Prahova va continua verificările pe amplasament. Cauza incendiului urmează să fie stabilită de ISU”, a precizat Garda de Mediu Prahova.