PRAHOVA: Incendiu izbucnit la un tren de marfă care transporta nitrat de amoniu

Circulația feroviară este blocată pe sensul Brașov – București din cauza unui incendiu izbucnit la un tren de marfă care transporta nitrat de amoniu. Acesta se deplasa de la Târgu Mureş la Ploieşti Triaj şi este oprit între staţiile Comarnic şi Câmpina.

Conform ISU Prahova, la unul dintre vagoanele trenului, situat la mijloc, a fost observată degajarea de fum. Garnitura este formată din 25 de vagoane, iar la unul aflat la mijlocul trenului a fost sesizat fum în partea sus.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că au fost sesizate scurgeri de conţinut dintr-un vagon al unui tren de marfă.

Trenul transporta azot de la Tg. Mureş la Ploieşti Triaj. La aceasta oră trenul este oprit între staţiile Comarnic şi Campina pentru intervenţia ISU şi a reprezentanţilor firmei pentru care efectua transportul.

Din motive de siguranţă traficul feroviar a fost oprit şi s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică a liniei de contact pe tot intervalul Câmpina – Comarnic”, transmite CFR într-un comunicat remis Europa FM.

Mai multe echipe de pompieri intervin la această oră pentru a menține la o temperatură constantă vagonul cu probleme și a evita extinderea flăcărilor. În acest moment, în zonă au ajuns 5 autospeciale de stingere, 2 autospeciale pentru iluminat și o ambulanță SMURD.

Nu sunt înregistrate victime.

Locuitorii din zona gării au fost evacuaţi

În zona gării a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică pentru scoaterea de sub tensiune a liniei de alimentare.

Mai multe echipaje de stingere au intervenit la fața locului.

Se evacuează populația pe o rază de 800 de metri în cartierul Gura Beliei din Breaza, pe marginea DN1.

Trenurile sunt oprite în stații

Patru trenuri de călători staţionează în gările Comarnic (15934 şi 14038), Câmpina ( IR 1633) şi Breaza (R 3010)

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS