Confidenţialitate

PRAHOVA: Consilierul unui deputat, filmat în timp ce înjura un poliţist de la circulaţie

Consilierul unui deputat PSD din Prahova a fost filmat în timp ce înjură polițiștii care îl verificau, după ce a oprit neregulamentar.

Apoi, consilierul a plecat, dar a mers la Poliție „unde a continuat să aibă un comportament neadecvat”. Polițiștii au constatat că băuse.

În filmări se aude cum consilierul unui deputat din Prahova, Lucian Rădulescu, înjură polițiștii care l-au oprit, apoi pleacă nervos, deși actele îi sunt la agenți.

Imagini au fost filmate marți după-amiază, în Păulești.

Potrivit reprezentanților Poliției Prahova, bărbatul, în vârstă de 45 de ani, a oprit neregulamentar, iar la intervenția echipajului de poliție a devenit recalcitrant, a adresat injurii, a înmânat documentele polițiștilor, după care a plecat.

„Ulterior, acesta s-a prezentat cu autoturismul la sediul Postului de Poliție, unde a continuat să aibă un comportament neadecvat, iar în urma testării conducătorului cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,16 mg/l alcool pur în aerul respirat”, arată sursele citate.

Polițiștii l-au amendat cu 2.875 de lei, pentru pentru oprire neregulamentară, conducere sub influența alcoolului, dar și pentru adresare de injurii și nerespectarea dispozițiilor polițiștilor. În plus, i-a fost reținut permisul de conducere celui în cauză.

Deputatul PSD din Prahova, Laura Moagher, a confirmat că Lucian Rădulescu era consilierul său și a precizat că de miercuri a întrerupt colaborarea.

„Am luat la cunoștință cu profundă indignare de atitudinea total nepotrivită a domnului Lucian Rădulescu, în prezent consilier la cabinetul meu parlamentar de la Camera Deputaților. Sunt consternată de modul în care a reacționat acesta în momentul în care a fost supus controlului în trafic, pe raza comunei prahovene Păulești, iar limbajul folosit și utilizarea legitimației de la Camera Deputaților sunt complet inacceptabile.

Acest lucru trebuie evitat de către orice șofer oprit în trafic, la un control de rutină, cu atât mai mult de către o persoană care deține, temporar, o funcție într-o instituție de stat! Având în vedere situația precizată, am decis să închei orice colaborare cu domnul Lucian Rădulescu, începând chiar de astăzi ( miercuri n.r.)!”, a scris Moagher pe Facebook.

https://www.facebook.com/godinamarian/videos/520355898717064/