PRAHOVA: Camion cu arbori nemarcati transportaţi – depistat de jandarmi

Un camion aparţinând unei firme care transporta arbori pentru compania Holzindustrie Schweighofer a fost oprit de către jandarmi pe Valea Prahovei, în urma controlului aceştia constatând că unii dintre arborii tăiaţi nu erau marcaţi conform legii. Firma care deţine camionul a fost amendată cu o mie de lei.

Potrivit unor surse din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova, camionul care aparţine firmei Pintuia Impex SRL a fost oprit de către jandarmii montani prahoveni miercuri, la intersecţia dintre drumul forestier Valea Azugii şi drumul forestier Limbăşel.

În urma controlului, jandarmii au constatat că autocamionul cu remorcă transporta copaci pentru compania Holzindustrie Schweighofer, iar unii dintre arborii tăiaţi nu sunt marcaţi cu amprenta diapozitivului dreptunghiular, conform legii.

Jandarmii au dat o amendă în valoare de 1.000 de lei, conform legii 171/2010, pentru transportul de la locul de recoltare a materialelor lemnoase nemarcate cu amprenta dispozitivului dreptunghiular prevăzut de normele privind circulaţia materialelor lemnoase în vigoare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS