Prahova: 60 de persoane blocate în Bucegi, la Cabana Piatra Arsă

Un grup format din aproximativ 60 de persoane, care a urcat în această dimineață pe Platoul Bucegi pentru a serba ziua Sfinxului, a rămas blocat pe munte din cauza viscolului – transmite corespondentul Europa FM, Diana Frâncu..

Salvamontiștii au pornit deja în ajutorul turiștilor pe care îi vor coborâ pe rând cel mai probabil la Cabana Piatra Arsă.

Conform reprezentanților Serviciului de Ambulanță Prahova, cele 60 de persoane nu au probleme medicale, însă, din cauza vremii nefavorabile și în primul rând a vântului care suflă cu putere pe platoul Bucegi, turiștii nu mai pot coborî singuri și au cerut ajutor.

Serviciul Salvamont Bușteni a anunțat că singura soluție pentru a ajunge la baza muntelui este ca turiștii să coboare pe jos pe traseul turistic pentru că telecabina nu poate funcționa pe o astfel de vreme.

Spre Babele au pornit deja șase salvatori montani care vor ajuta fiecare persoană să coboare până la Piatra Arsă, unde sunt așteptați de mașinile organizatorilor acestei excursii.

Problema este că mulți dintre turiști nu au un echipament adecvat zonei și viscolulului.

Cei 60 de turiști au urcat în grup organizat cu ajutorul unor mașini 4×4 care i-a dus până în dreptul cabanei Piatra Arsă.

Este o ocazie specială, pentru că astăzi se serbează ziua Sfinxului. Este o sărbătoare ezoterică, iar în data de 28 noiembrie a fiecărui an se organizează astfel de deplasări exclusiviste la care participă doar cei pasionați de fenomene meteo speciale.

Se spune că 28 noiembrie este singura zi din an când, la apusul soarelui, deasupra Sfinxului de pe Platoul Bucegi, razele formează un fel de piamidă cu vârful întors, considerată magică.

Oamenii vin aici să se încarce cu energie pentru tot restul anului, însă astăzi au ignorant codul portocaliu de ninsori abundente și au rămas înzăpeziți.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS