Confidenţialitate

PRAHOVA: 16 ani de închisoare pentru o crimă comisă din gelozie

Sentință definitivă în procesul privind cazul de omor care a șocat comunitatea din Ploiești, vara anului trecut, după ce cadavrul unei vemei de doar 40 de ani a fost găsit într-o baltă de sânge pe un câmp, la ieșire din oraș.

Autorul faptei, Vasile Pascale, un bărbat în vârstă de 44 de ani, din loalitatea Vălenii de Munte, a fost condamnat definitiv la 16 ani de închisoare și la plata unor daune morale în valoare de 100.000 de lei pentru soțul și fiul victimei – transmite corespondentul Europa FM, Diana Frâncu.

Curtea de Apel a respins astăzi apelurile declarate de Pascale, dar și de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova ca fiind nefondate. În acest caz, autorul crimei rămâne cu pedeapsa dată de instanța de fond și anume de 16 ani de închisoare, plata unor cheltuieli civile și morale.

Bărbatul se află în arest preventiv încă din luna august a anului trecut, când a fost prins de polițiști pe o plajă din Mamaia unde fugise împreună cu o altă femeie.

Victima, Tatiana Tudor, soția unui ofițer MAPN, şi criminalul aveau o relaţie secretă. Motivul crimei, potrivit anchetatorilor, a fost gelozia excesivă a bărbatului şi faptul că Tatiana a intenţionat să rupă legătura.

Arma crimei a fost un ciob de sticlă cu ajutorul căruia Pascale și-a înjunghiat iubita de mai multe ori în zona gâtului.

După comiterea faptei, criminalul a fugit pe litoral, în staţiunea Mamaia, împreună cu iubita sa oficială.

A fost identificat şi prins de poliţişti după ce a postat pe facebook mai mute fotografii în care se putea vedea clar locul în care se află.

În bagajul său au fost găsite bunuri care au aparţinut victimei (portofelul și cardurile), dar şi mai multe pete de sânge.

La pedeapsa de 16 ani de adaugă și cea de 2 ani de închisoare, dată de Tribunalul Prahova, după ce Pascale a fost găsit vinovat și de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Bărbatul a fost acuzat că s-a folosit de cardurile victimei sale după ce a ucis-o. Această din urmă pedeapsă nu este una definitivă.