Pragul abuzului în serviciu ar putea fi stabilit la suma de 19 – 20.000 de lei

Florin Iordache, șeful comisiei speciale din Parlament care analizează Legile Justiției, a anunțat că pragul pentru abuzul în serviciu ar putea fi stabilit la suma de 19 sau 20.000 de lei.

Spre deosebire de colegul său, social-democratul Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiției, se ferește să propună o sumă în funcție de care abuzul în serviciu să fie pedepsit:

„În momentul de față nu am o propunere. Nu e ușor de conturat o propunere în momentul de față. Raportat la decizia Curții (n.r. Curții Constituționale), raportat la practica europeană, ați văzut că se foarte mute discuții în jurul acestei chestiuni”.

Despre necesitatea redefinirii abuzului în serviciu, acesta a spus: „Avem o decizie a Curții (n.r. Curții Constituționale) care trebuie respectată. Nu cred că avem de discutat aici”, .

Întrebat dacă este prea drastic reglementat abuzul în serviciu, raportat la practica din Uniunea Europeană, social-democratul a răspuns: „Haideți să ne uităm la practica europeană și după aceea discutăm”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Astfel, aleșii se pregătesc să reintroducă un prag pentru abuzul în serviciu  aproape același din ordonanța 13.

Surse politice citate de site-ul de știri Hotnews arată că majoritatea parlamentară PSD-ALDE vrea să redefinească abuzul în serviciu încât această faptă să fie infracțiune doar dacă are „consecințe deosebit de grave”.

Prin „consecințe deosebit de grave” se înțelege, practic, o pagubă materială mai mare de 20.000 de lei sau o perturbare deosebit de gravă a activității.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS