Poveștile impresionante ale celor 12 sportivi români de la Jocurile Paralimpice de la Rio

Continuăm să vă spunem poveștile cu dizabilități care reprezintă România la Jocurile Paralimpice, care au loc până pe 18 septembrie, la Rio de Janeiro.

Astăzi – Mihaela Lulea, canotoarea fără un picior

Mihaela Lulea este o tânără din Timişoara, care a rămas fără un picior la 12 ani, după ce a muşcat-o un urs, la Grădina Zoologică.

Au urmat clipe grele, dar Mihaela a ţinut pasul cu prietenii ei. Când ei s-au apucat de kaiac, s-a apucat şi ea. Aşa a început totul.

“Pasiunea pentru kaiac a început în 1997, am făcut un an și jumătate și apoi m-am lăsat. Dar nu am renunțat de tot la sport. Am făcut tenis de masă – special pentru persoanele cu handicap. Antrenamentele la caiac-canoe le-am reînceput, însă, în 2011. “Nu pot să spun că e rea viața mea…Nu știu cum ar fi fost viața mea dacă aș fi fost…Sportul m-a ajutat enorm, am avut probleme mari la un moment dat, dar au trecut toate. Mi-am găsit prin sport o activitate, un fel de a uita, de a evita anumite conflicte” – povestește Mihaela Lulea.

Mihaela Lulea s-a refugiat, așadar, în sport și – de-a lungul timpului- a obţinut titluri importante la unele dintre cele mai grele sporturi pentru persoanele cu dizabilităţi, printre care și titlul de campioană europeană la paracanoe.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS