Povești din culisele Teatrului: ”Doamna Maria Tănase este chemată la scenă” (AUDIO)

‘Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase’ – joi, 2 octombrie la ora 19.00, la Godot Cafe Teatru. Amănunte – joi, 2 octombrie, în emisiunea ‘Drum cu prioritate’, de la ora 17.00.

‘Doamna Maria Tănase este chemată la scenă’ – iată un anunț ce se auzea, cu zeci de ani în urmă, la Teatrul ‘Constantin Tănase’ – AUDIO.

Vă propun azi, joi, 2 octombrie, o nouă poveste din culisele Teatrului, dar și un spectacol document.

De la ora 19.00, la Godot Cafe Teatru, este programată producția independentă ‘Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase’.

Regizoarea Carmen Lidia Vidu, actrița Mirela Pană și pianistul George Călin ne invită în intimitatea Mariei Tănase – în spatele succesului și al strălucirii de pe scenă.

Un spectacol de teatru cu proiecții video, muzică live, în timpul căruia sunt lecturate scrisori inedite ce i-au aparținut Mariei Tănase, precum și fragmente din testamentul său – AUDIO.

6 dintre cantecele Mariei Tănase sunt interpretate live de actrița Mirela Pană.

‘Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase’, încarcă spectatorii de emoție și, în același timp, aduce informații tulburătoare despre artistă, despre sărăcia și singuratatea ei. Și totul – cu simplitate, fără ca autorii spectacolului să își propună să șocheze.

Pe alocuri, umorul Mariei Tănase este scos la iveală prin simpla rostire a textelor sale. Cum ar fi momentul în care povestește cum a ajuns la Teatrul Constantin Tănase – AUDIO.

Cât de superficială este imaginea pe care i-am păstrat-o, noi, publicul Mariei Tănase? Iată o întrebare la care s-ar putea să avem un răspuns după ce vedem acest spectacol.

Premiera spectacolului ‘Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase’ a avut loc în decembrie 2013 la Teatrul de Stat din Constanța.

În 2013 au fost marcați 100 de ani de la nașterea Mariei Tănase.