Povestea emoționantă a lui Mirel, povestită de Vlad Voiculescu la Dimineața Zurli

Mirel, tatăl lui Marinuș, este un părinte model, al cărui copil trece prin încercări dificile. Povestea lui a fost descoperită de fostul ministru al sănătății, Vlad Voiculescu. El a intrat în direct, duminică, la Europa FM, pentru a povesti cum l-a descoperit pe Marinuș și pe tatăl său, Mirel.

”Marinuș s-a îmbolnăvit acum mulți ani.

Cum este cazul multora dintre copiii care vin în MagiCAMP, și Marinuș are în fapt un singur părinte. Unul însă care face cât o lume întreagă, pe Mirel, tatăl lui.

Când a venit cu copilul la spital, Mirel avea ceva bani strânși. De când Marinuș s-a îmbolnăvit, n-a mai putut însă lucra și banii s-au terminat, așa cum se întâmplă de atâtea ori în cazul familiilor acestor copii.

În timp ce Marinuș era la spital, Mirel a dormit câteva nopți pe o bancă, în curtea spitalului. Nu avea o casă în București, nici rude aici. Nu s-a plâns niciodată nimănui și nu a cerut nimănui nimic niciodată. Este însă una dintre poveștile care ne-au făcut să pornim proiectul MagicHOME… pentru ca niciun părinte să nu mai trebuiască să doarmă vreodată pe băncile din curtea spitalului.

Acum vreo 3 ani, medicii i-au spus lui Mirel că nu mai este nimic de făcut. Cineva i-a zis să se uite totuși dacă există undeva o șansă, un studiu experimental cu rate bune de succes undeva în lume. În toamna lui 2015 am început și eu să caut. Singurul loc din lume unde un asemenea studiu era disponibil pentru cineva cu diagnosticul lui Marinuș era, culmea, Viena. Tocmai orașul în care locuiam. Am vorbit la spital, apoi medicii au vorbit între ei și totul a fost aranjat: Marinuș urma să vină la Viena. Cea mai mare parte a tratamentului urma să fie făcut în regim ambulatoriu, fără internare permanentă în spital, cu necesitatea însă de a fi aproape de spital. Le trebuia deci, din nou, o casă, un loc unde să stea.

La câteva zile, Anca Dragu m-a chemat să îi fiu șef de cabinet la Ministerul Finanțelor Publice. L-am sunat pe Mirel și i-am spus că tocmai le-am găsit o casă – a mea.

Apartamentul meu din Viena se numește acum MagicHOME și îi adăpostește pe ei, iar ei la rândul lor au grijă să aducă orice român cunosc în spital care are nevoie de un acoperiș într-un oraș departe de casă.

Marinuș se luptă de atunci cu o boală tare nenorocită.
Mirel este unul dintre puținii mei eroi.

În decembrie, situația lui medicală s-a înrăutățit și Marinuș a fost în comă. După mai multe zile, medicii i-au spus tatălui că vor trebui să oprească aparatele… el i-a rugat să mai aștepte. A doua zi Marinuș s-a trezit. Când Marinuș a ieșit de mână cu tatăl lui din salon, asistentele au izbucnit în plâns.

Fotografia în bluza cu “Star Wars” este de acum câteva zile din MagicHOME Viena. Marinuș este mai bine și luptă în continuare. El și tatăl lui… mereu împreună.

Nu stă în puterea noastră să facem minuni, câteodată medicii reușesc asta. Stă în puterea noastră însă să le oferim câteva lucruri care să îi ajute să își păstreze demnitatea, speranța și puterea de care atât părinții cât și copiii lor au atâta nevoie”, povestește Vlad Voiculescu.

Dacă vreți să vă alăturați prietenilor care-l ajută pe Marinuș o puteți face folosind conturile:

RO86BRDE426SV74231324260 (în lei, la BRD, pe numele Mirel Dolofan)

AT212011182851013500 (în euro, la Erste Bank, pe numele Mirel Dolofan)

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS