Poștaș din Vrancea, cercetat după ce a furat banii de pensii și alocații

Un poștaș din Vrancea este cercetat de poliție după ce a furat banii de pensii și alocații. S-a întâmplat într-o comună din județ, unde oamenii l-au așteptat în zadar să le aducă banii.

Pentru că întârzia prea mult, localnicii au cerut explicații Poștei Române, aflând cu stupoare că pensiile, alocațiile și ajutoarele sociale fuseseră achitate.

Potrivit polițiștilor, chiar poștașul a fost cel care a semnat, în fals, mandatele de plată.

Alarmați că pensiile și alocațiile întîrzie ca niciodată, oamenii din comuna Chiojdeni au încercat să afle ce se întâmplă.

Așa au aflat, cu stupoare, că în documentele poștei apărea că drepturile lor bănești fuseseră achitate.

Poliția a intrat pe fir, iar oamenii legii au descoperit că banii intraseră în buzunarul poștașului din comună, un bărbat de 41 de ani, care a contrafăcut semnăturile beneficiarilor.

Polițiștii au stabilit că în buzunarele poștașului au ajuns, din pensiile și alocațiile pe care trebuiau să le primească sătenii, nu mai puțin de 20.000 de lei.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal și este cercetat pentru delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri.

În paralel, Și Poșta Română a început o anchetă în ce-l privește pe factorul implicat și, potrivit unor surse oficiale, s-ar afla sub control financiar, cu suspiciune de gestiune frauduloasă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS