Confidenţialitate

Poşta Română le oferă refugiaţilor din Ucraina peste 200 de locuri de cazare în 18 judeţe

Conducerea Poştei Române a hotărât, în cadrul unei şedinţe desfăşurate în regim de urgenţă, să aprobe punerea la dispoziţia prefecturilor judeţene a spaţiilor de cazare de care dispune în reţeaua proprie, pentru găzduirea refugiaţilor din Ucraina.

Autorităţile judeţene care vor fi implicate în operaţiunile umanitare dedicate populaţiei refugiate din calea războiului vor putea dispune de unităţile de cazare interne ale Poştei Române pe înteaga perioadă cât sprijinul umanitar va fi acordat populaţiei ţării vecine.

Poşta Română dispune, la nivelul reţelei oficiilor poştale, de un total de 23 unităţi de cazare, care sunt dedicate circuitului intern al angajaţilor, în 18 de judeţe.

În cadrul acestor locaţii, numărul de paturi existent în acest circuit este de 203.

“Poşta Română, prin misiunea ei, este formată din oameni care se dedică oamenilor, fără discriminare. Aşa că nu putem să stăm cu mâinile în sân şi doar să compătimim suferinţele cetăţenilor Ucrainei, care sunt nevoiţi să plece din ţara lor. Dorim să fim solidari, nu numai cu gândul, ci şi cu fapta! Am hotărât să punem la dispoziţia autorităţilor locale care se vor implica în operaţiunile de găzduire a ucrainienilor, toate spaţiile noastre de cazare. Refugiaţii vor avea acces la condiţii normale de găzduire, la utilităţi, pentru a îşi putea duce traiul decent pe perioada dislocării din ţara natală. Este un pas mic, prin care înţelegem să punem umărul pentru ca umanitatea să nu fie învinsă!”, a declarat Valentin Ştefan, directorul general al companiei.