Confidenţialitate

Poşta Română a început distribuirea pensiilor

Compania Naţională Poşta Română a început, miercuri, distribuirea pensiilor către beneficiari.

A fost stabilită o procedură de lucru specială pentru gestionarea situaţiei particulare de la Suceava, oraș plasat în carantină totală alături de 8 comune limitrofe, din cauza înmulțirii cazurilor de COVID-19.

“Compania Naţională Poşta Română a început distribuirea pensiilor şi face demersuri pentru a finaliza achitarea într-un interval cât mai scurt, pentru a veni, astfel, în sprijinul beneficiarilor, în această perioadă dificilă. De asemenea, compania a stabilit o procedură de lucru specială pentru gestionarea situaţiei particulare de la Suceava, acolo unde municipiul şi 8 comune se află în carantină”, potrivit unui comunicat.

„Depunem toate eforturile pentru a distribui banii pensionarilor într-un timp cât mai scurt, indiferent de situaţia în care ne aflăm. Calendarul normal de distribuire a prestaţiilor sociale, a pensiilor, este 1 – 15 aprilie. Noi, împreună cu colegii mei, toţi poştaşii din ţară, care sunt de fapt eroii acestei situaţii, vom încerca să facem toate demersurile necesare pentru a ajunge cât mai repede faţă de calendarul normal. Facem absolut tot ce ne stă în putere ca banii să ajungă la toţi pensionarii, astfel încât toată lumea să aibă bani în casă înainte de sărbătorile pascale”, declară Horia Grigorescu, directorul general al Poştei Române.

Salariaţii Poştei Române ar urma să lucreze la capacitate maximă pentru a face posibilă distribuirea pensiilor într-un timp mai scurt.

Pentru Suceava, Adâncata, Salcea, Ipoteşti, Bosanci, Moara, Şcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei, compania a stabilit o procedură de lucru pentru a asigura distribuirea prestaţiilor sociale în deplină siguranţă, atât pentru cei 61 de factori poştali responsabili de zonele menţionate, cât şi pentru beneficiari.

“Astfel, deplasarea în teren a poştaşilor se va face cu mijloace mecanizate, puse la dispoziţie de Oficiile Judeţene de Poştă, în vederea reducerii expunerii acestora pe străzi, dar şi pentru a realiza un număr crescut de distribuiri în aceeaşi zi, astfel încât perioada de achitare să fie comasată. Pe toată perioada realizării activităţii, factorii poştali vor avea asupra lor legitimaţii şi adeverinţe de la angajator, completate şi semnate”, anunță Poșta Română.

Toţi factorii poştali vor fi echipaţi corespunzător, fiind protejaţi cu măşti, mănuşi şi dezinfectant şi au fost reinstruiţi să evite interacţiunea în momentul în care ajung la uşile oamenilor.

Este obligatorie păstrarea distanţei de doi metri faţă de beneficiarul drepturilor sociale.

Contravaloarea pensiei/mandatului se va preda, pe cât posibil, în plicul pe care vor fi înscrise datele beneficiarului.

Completarea cuponului se va face de către beneficiarul drepturilor sociale doar cu instrument de scris propriu. În cazul în care aceştia nu deţin unul propriu, va fi pus la dispoziţie de către poştaş.

Durata operaţiunii nu va fi mai lungă de aproximativ 5 minute pentru un beneficiar.

Ministrul Finanţelor dă asigurări că plata pensiilor şi a salariilor nu este în pericol în această perioadă de criză, provocată de noul coronavirus. Statul a împrumutat de pe piaţa locală două miliarde de lei, banii necesari pentru plăți curente.