Poşta Regală Britanică lansează o colecţie de timbre Pink Floyd

Poşta Regală Britanică lansează, pe 7 iulie, o colecţie de timbre prin care marchează 50 de ani de la debutul formaţiei Pink Floyd, potrivit The Guardian.

Noul set de timbre poate fi precomandat, începând de joi, şi va fi scos la vânzare pe 7 iulie.

Din colecţia care cuprinde zece timbre fac parte celebre coperte de album ale formaţiei, între care ”Animals” (1977), ”Wish You Were Here” (1975), ”The Dark Side of the Moon” (1973) şi ”Atom Heart Mother” (1970).

Unele dintre timbre omagiază concertele grupului britanic, pionier în materie de folosire a luminilor şi a proiecţiilor video.

”Puţine formaţii din istoria rockului au reuşit să-şi traseze cariere atât de bogate şi extinse precum Pink Floyd”, au transmis reprezentanţi ai Poştei Regale.

Întreaga discografie Pink Floyd va fi relansată pe vinil, din 3 iunie, pentru prima dată după 20 de ani, potrivit site-ului oficial al formaţiei.

Formaţia Pink Floyd a fost înfiinţată, în anul 1964, la Cambridge, Anglia. Iniţial, trupa a fost formată din Syd Barrett (voce, chitară), Roger Waters (bas), Rick Wright (clape) şi Nick Mason (baterie).

După plecarea lui Syd Barrett din formaţie, în 1968, la puţin timp după apariţia albumului de debut, locul său său a fost luat de David Gilmour. Cele 15 albume de studio ale formaţiei au fost vândute în peste 250 de milioane de copii, pe plan mondial.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS