Confidenţialitate

Posibile rezultate între Rusia și Ucraina, „în câteva zile”, anunță consilierul ministrului de Interne de la Kiev

O a patra rundă de negocieri între reprezentanții Rusiei și Ucrainei este programată să aibă loc luni, în jur de 10:30, potrivit lui Anton Gerashchenko, un consilier al ministrului de Interne ucrainean, potrivit BBC.

De data aceasta, discuțiile vor avea loc prin videoconferință. Ucraina amintește că este deschisă la dialog, însă anunță nu se va preda şi nu va accepta ultimatumuri ale Rusiei.

Cu toate acestea, speranțele unui progres diplomatic sunt tot mai mari, după ce negociatorul ucrainean Mikhailo Podoliak a declarat recent că discuțiile între părți din weekend au fost „constructive”, cel mai optimist mod de a descrie negocierile, de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina.

„Rusia începe să discute tot mai constructiv”, a spus Podoliak. ”Cred că vom atinge anumite rezultate chiar în câteva zile”, a adăugat acesta.

Între timp, tot luni, au loc discuții între Statele Unite și China, pe fondul unor temeri că Beijingul ar putea trimite ajutor în Rusia.

SUA a avertihat deja China că va suporta „consecințe gave” dacă va ajuta Kremlinul, potrivit presei străine.

Citește și: Război în Ucraina, ziua 19: Noi discuții, luni, între Kremlin și Kiev. Bursa de la Moscova va rămâne închisă și săptămâna aceasta