Posibile fraude legate de Memorialul Colectiv. Primăria Sectorului 4 sesizează Poliția

Primarul interimar al sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat că va sesiza poliția în legătură cu posibile fraude legate de amenajarea Memorialului Colectiv în Parcul Lumea Copiiilor din București.

64 de cireși japonezi urmau să fie plantați în memoria celor 64 de persoane care au murit din cauza incendiului din clubul Colectiv.

Corpul de control al primăriei sectorul 4 a constatat numeroase nereguli. Una dintre acestea a fost atribuirea directă a contractului de către consiliul local, a precizat primarul Daniel Băluță.  Contractul atribuit firmei S.C. Euroconstruct Group S.R.L. a fost reziliat.

Primarul spune că Poliția trebuie să investigheze felul în care a fost atribuit contractul şi dacă va fi cazul să sesizeze şi Parchetul.

Daniel Băluță spune că nu va renunța la un monument dedicat victimelor din clubul Colectiv. Dar monumentul ar urma să fie realizat de tineri arhitecţi care au supravieţuit tragediei.

„În mintea mea, acel monument trebuie făcut de noi, de cei care am pierdut ceva în clubul Colectiv. Dorim ca acel proiect să fie făcut strict de noi, de arhitecţi care au fost în noaptea aceea în clubul Colectiv, păcat că mulţi au murit”, a declarat pentru Mediafax Eugen Iancu preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010.

 

Primăria a propus asociaţiei să ridice monumetul în Piaţa Bucur, însă pentru moment nu s-a stabilit cu exactitate dacă acolo va fi construit.

 

Contractul încheiat de Primăria Sector 4 cu S.C. Euroconstruct Group S.R.L. avea o valoare de 385.000 lei, pentru construcția memorialului Colectiv.

Potrivit surselor citate de Mediafax, una din neregulile constatate de Corpul de Control este aceea că Direcția de Administrare a Parcurilor și Zonelor de Agrement din Sectorul 4 a atribuit contractul fără să fie făcută o licitație publică.

 

 

      

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS