Aglomerație pe Aeroportul Henri Coandă, după restricțiile impuse pentru UK | AUDIO

Reprezentanții aeroportului Henri Coandă se așteaptă la un aflux neobișnuit de mare de oameni ce vor sosi în Marea Britanie, începând de luni.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis, duminică seara, suspendarea zborurilor între cele două țări, după apariția unor noi mari focare de SARS-CoV-2, în Regatul Unit, produse de o tulpină care s-a modificat și care face COVID cu 70 % mai contagios.

Purtătorul de cuvant al celui mai mare aeroport din România, Valentin Iordache:

Astăzi, în afara de cursele regulate care operau către Londra, s-au mai adăugat 3 curse suplimentar. În cazul unora, avioanele pleacă goale și vin cu pasageri de la Londra. Este o cerere foarte mare de oameni care trebuie să ajungă înapoi în țară și nu mai pot să vină, având în vedere restricțiile.

Ne așteptăm la o aglomerație destul de mare după-amiază. În numai 3 ore, sunt așteptați peste 2.500 de pasageri din țări aflate pe Lista galbenă, cei mai mulți fiind din Marea Britanie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pasagerii care sosesc din Marea Britanie vor fi intervievați de angajați ai DSP.

Am suplimentat personalul, și colegii de la Poliție de Frontieră. Și colegii de la DSP ne-au promis că vor suplimenta numărul de medici. Trebuie ca fiecare dintre pasageri să prezinte un chestionar care e verificat de DSP. (…)

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Europa FM a întrebat Ministerul Afacerilor Externe dacă în următoarele două săptămâni va organiza zboruri umanitare dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și  Irlandei de Nord către România, pentru repatrierea unor cetățeni români, având în vedere suspendarea zborurilor în următoarele săptămâni. Așteptăm încă un răspuns.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS