Confidenţialitate

„Rusia înțelege că nu vom ceda de pe nicio poziție”, spune un consilier al președintelui Zelenski

Noi discuții între negociatorii ucraineni și cei ruși ar putea avea loc săptămâna care vine. Potrivit unui consilier al președintelui Volodimir Zelenski, s-ar putea ajunge și la unele rezultate concrete, pentru că partea rusă a devenit mai constructivă.

Mykhailo Podoliak, consilierul principal al președintelui ucrainean și negociator din partea Ucrainei, spune că Israel și Turcia vor fi mediatorii acestei noi runde de negocieri.

Se caută acum o locație pentru discuțiile despre pace cu Rusia, mai spune acesta. Ar fi a patra rundă de negocieri dintre cele două părți de la debutul invaziei ruse în Ucraina, și ar putea aduce rezultate notabile, spune consilierul prezidențial.

„Rusia înțelege că nu vom ceda de pe nicio poziție. Rusia începe să dicute în mod constructiv, cred că vom obține unele rezultate în câteva zile!”, a spus Podoliak, potrivit Reuters.

Și partea rusă transmite că au fost făcute progrese importante. Un delegat rus, citat de agenția RIA susține că este posibil ca delegațiile să ajungă curând la o poziție comună.

Declarațiile celor doi oficiali vin la doar o zi după discuția pe care președintele rus Vladimir Putin a avut-o la telefon cu președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Olaf Scholz.

Potrivit liderilor europeni, președintele Federației Ruse nu și-a arătat disponibilitatea de a opri războiul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.