Portugalia – Țara Galilor, prima semifinală la Euro 2016. AVANCRONICĂ

Miercuri seară se joacă prima semifinală a Campionatului European de Fotbal. Portugalia și Țara Galilor se vor confruntă de la ora 22:00 pe noua arenă din Lyon, “Stade de la Lumiere”, meci care îi va pune “față în față” pe Cristiano Ronaldo și Gareth Bale – cei mai scumpi fotbaliști din lume și coechipieri la Real Madrid.

Lusitanii sunt la a 4-a semifinală continentală consecutivă, în timp ce galezii se află la prima participare la Euro. Ronaldo și Bale se luptă în premieră într-un meci internațional după ce la nivel de club s-au mai întâlnit de 6 ori și de fiecare dată s-a impus portughezul. Prima confruntare a fost în 2009, când Ronaldo se afla la Manchester United și Bale la Tottenham, iar scorul a fost 2-1. În ultimul “duel”, din aprilie 2011, Cristiano juca la Real Madrid și a marcat unicul gol al victoriei contra lui “Spurs”. Ronaldo a ajuns la Real pentru 90 de milioane de euro – în timp ce pentru Bale “galacticii” au plătit 101 milioane în 2013.

În fine, deși nu au obținut până acum nicio victorie în primele 90 de minute la Euro 2016, portughezii sunt cotați ca favoriți la casele de pariuri, în primul rând datorită experienței.

Deasemenea – în ciuda faptului că a marcat doar două goluri până în penultimul act, Cristiano Ronaldo are o cotă mai bună pentru a înscrie, având în vedere că a “punctat” de 60 de ori la prima reprezentativă, în 130 de partide. Dealtfel, experiența mai mare a lusitanilor este scoasă în evidență și de statistică: fundașul Ricardo Carvalho are 22 de trofee în carieră, cu 5 mai multe decât toți jucătorii Țării Galilor.

Britanicii nu se vor putea baza pe 2 fotbaliști importanți: Davies și Ramsey, acesta din urmă fiind și cel mai bun pasator al echipei. De la portughezi va lipsi în cel mai rău caz doar Pepe, fundașul având probleme musculare.

Câștigătoarea dintre Portugalia și Țara Galilor, va întâlni în finala Euro 2016 învingătoarea dintre Franța și Germania, care se vor confruntă la Marsilia joi seară.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS