Confidenţialitate

Portugalia începe imunizarea cu a treia doză de vaccin anti-Covid

Portugalia, cu 85% din populaţie complet vaccinată anti-covid, începe săpătmâna aceasta imunizarea cu a treia doză a persoanelor peste 65 de ani.

Prioritate pentru așa numitul ”supra-rapel” vor avea persoanele de peste 80 de ani și rezidenții din căminele de bătrâni, anunță reprezentanții Direcţiei Generale a Sănătăţii de la Lisabona.

Dar oricine a primit a doua doză cu peste şase luni în urmă se va putea imuniza cu a treia doză de ser anti-covid.

Portugalia şi-a atins obiectivul de a vaccina complet 85% din populaţie împotriva COVID-19, iar autoritățile consideră că  programul de vaccinare este un succes fără echivoc.

Mai multe state din Uniunea Europeană (cum ar fi Franţa, Italia, sau Germania) au început să administreze a treia doză persoanelor mai vulnerabile, fără a aştepta undă verde din partea autorităţilor comunitare, anticipând apariţia unui nou val pandemic odată cu venirea iernii.

Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat recent luni administrarea unei a treia doze de vaccin Pfizer/BioNTech sau Moderna persoanelor cu un sistem imunitar slăbit, dar a lăsat la latitudinea statelor membre să decidă dacă populaţia generală ar trebui să primească doza de supra-rapel.