Confidenţialitate

Portugalia: HoReCa, în criză de personal. Unii angajatori iau în calcul să construiască locuințe pentru muncitori pentru a reuși să-i atragă în sectorul turistic | AUDIO

Criza locuințelor pentru muncitori în stațiunile din Portugalia. Hotelierii din Algarve vor să angajeze personal pentru vârful de sezon estival, dar se lovesc de problema cazării. Reprezentanții unor complexuri turistice iau în calcul să construiască locuințe pentru a reuși să atragă muncitori în sectorul turistic.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Oferirea unei locuințe a devenit parte a strategiilor de recrutare ale hotelurilor din Algarve, o regiune renumită din sudul Portugaliei, cu coastă de 200 de kilometri la Oceanul Atlantic.

Hotelierii din Algarve intenționează să construiască noi locuințe pentru găzduirea angajaților.

O metodă de a încerca să facă față lipsei de forță de muncă, spune Paulo Monteiro, directorul unui complex turistic, pentru un jurnal TV local.

Există deja un proiect în curs de aprobare în regiunea Castro Marim, notează cotidianul Expresso. Sunt anunțate investiții de milioane de euro pentru atragerea a aproape 500 de noi muncitori necesari în turism.

Asociația hotelierilor din regiune ar intenționa să crească veniturile celor care lucrează în domeniu prin impunerea unui bacșiș obligatoriu. De asemenea, asociația a cerut scutiri de taxe pe salarii.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Portugalia: HoReCa, în criză de personal. Unii angajatori iau în calcul să construiască locuințe pentru muncitori pentru a reuși să-i atragă în sectorul turistic | AUDIO