Portugalia, eliminata in faza grupelor la C.M.

Portugalia paraseste Mondialul brazilian depasita la golaveraj de nationala Statelor Unite in timp ce Algeria s-a calificat in premiera in optimi.

Lusitanii si-au incheiat parcursul din grupa G cu o victorie 2 la 1 in fata Ghanei si chiar daca i-au egalat pe americani, nu au putut remonta handicapul avut dupa esecul 0 la 4 suferit contra Germaniei in prima runda.

Manschaft-ul a invins Statele Unite cu 1-0, gol Muller in minutul 55, si a terminat pe primul loc.

Nemtii vor intilni in optimi nationala Algeriei, care s-a calificat in premiera in aceasta faza la un Campionat Mondial.

Reprezentativa africana a obtinut egalul de care avea nevoie in meciul decisiv cu Rusia, 1 la 1 dupa ce Slimani a inscris golul calificarii in minutul 60, si s-a clasat pe doi in grupa H.

Belgia a invins Coreea de Sud cu 1-0 si a cistigat grupa cu maximum de puncte, urmind sa intilneasca pentru calificarea in sferturi Statele Unite ale Americii.

Vineri este zi de pauza la Cupa Mondiala iar simbata sunt programate primele doua meciuri eliminatorii: Brazilia – Chile si Columbia – Uruguay.

Celelalte confruntari din faza optimilor de finala sunt Olanda – Mexic, Costa Rica – Grecia, Franta – Nigeria si Argentina – Elvetia.