Confidenţialitate

Portugalia a preluat președinția rotativă a Uniunii Europene

Portugalia va deține conducerea Uniunii  Europene timp de 6 luni și va avea sarcina de a se asigura că cei 750 de miliarde de euro oferiți de UE statelor membre vor fi transformați în investiții productive.

Bugetul impresionant, alături de un alt plan de cheltuieli pe şapte ani, de 1,8 miliarde de euro al blocului, a intrat în sarcina Germaniei, stat care a deținut președinția Uniunii în ultimele 6 luni.

Economia Portugaliei a fost grav afectată de pandemie, iar acum autoritățile au anunțat că vor să promoveze o solidaritate europeană mai puternică la un „summit social” va avea loc la Porto, în luna mai.

„Este important să arătăm că identitatea democratică a Europei nu are doar o economie de piaţă, ci şi o puternică dimensiune socială, că suntem o democraţie liberală, care este, de asemenea, avansată social”, a spus Augustos Santos Silva, ministrul de Externe al Portugaliei

Tot la 1 ianuarie 2020 România sărbătorește 14 ani de când a devenit membră a Uniunii Europene. De atunci, 9,7 milioane de români au plecat peste graniţă, potrivit Mediafax.