Confidenţialitate

Porți deschise pentru copii la Ministerul de Interne

Tehnică din dotarea poliţiştilor, două elicoptere şi multe surprize au fost pregătite de reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne de Ziua Porţilor Deschise pentru Copii, care va fi organizată joi, între orele 8.00 şi 13.00, la sediul instituţiei.

“Pe durata de desfăşurare a evenimentului pot fi vizitate spaţii cu importanţă simbolică sau istorică din sediul central al MAI, precum Sala de Marmură, sala destinată conferinţelor de presă, balconul clădirii, holul central ş.a. De asemenea, în perimetrul exterior va fi expusă tehnica din dotarea poliţiştilor, pompierilor, jandarmilor şi poliţiştilor, precum şi două elicoptere. În plus, au fost pregătite mai multe surprize”, potrivit unui comunicat.

Accesul în sediu pentru vizitatorii cu vârsta de peste 14 ani se face pe baza actului de identitate. Copiii cu vârstă mai mică de 14 ani trebuie să fie însoţiţi de adulţi.

Traficul rutier va fi restricţionat joi, între orele 5.00 – 15.00, pe strada Academiei, între străzile Dem I. Dobrescu şi Ion Câmpineanu, având în vedere organizarea de către Ministerul Afacerilor Interne a “Zilei Porţilor Deschise pentru Copii”, informează Brigada Rutieră a Capitalei.

Polițiștii le solicită șoferilor să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate, să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate, să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei şi recomandările poliţiştilor care se află în punctele de deviere, să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de participanţi şi să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic. Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.