Populația de tigri din Nepal a crescut cu peste 200 de exemplare

Numărul tigrilor din Nepal, specie în pericol de dispariţie, a ajuns la 235, fapt ce încurajează eforturile acestei ţări de a dubla populaţia speciei până în 2022, au informat luni autorităţile.

Rezultatele unui recensământ dat publicităţii duminică au arătat că populaţia de tigri a crescut faţă de anul 2013, când au fost recenzate 198 de exemplare, a spus Suman Subedi, din cadrul Ministrului Pădurilor şi Mediului,potrivit dpa, citată de Agerpres.

„Creşterea numărului acestora a impulsionat campania de conservare a speciilor desfăşurată în Nepal”, a adăugat oficialul.

Datele prezentate duminică au fost anunţate după un studiu de şase luni realizat în trei parcuri naţionale, la care au participat experţi în fauna sălbatică, tehnicieni, pădurari şi membri ai forţelor de ordine.

„În timp ce Nepalul este foarte aproape de obiectivul de a-şi dubla populaţia de tigri până în 2022, este nevoie în continuare de a asigura protecţie, habitate îmbunătăţite şi învecinate pentru supravieţuirea pe termen lung a speciei”, a precizat Ghana Shyam Gurung, reprezentantul naţional al organizaţiei World Wildlife Fund, într-o declaraţie dată publicităţii duminică.

Cu toate acestea, rezultatele au arătat că populaţia de tigri în Chitwan National Park, cel mai mare din Nepal, a scăzut. Un număr estimat de 120 de tigri trăiau în parc în 2013. Numărul acestora a scăzut la 93 în prezent.

Circa 3.900 de tigri trăiesc în libertate pe tot teritoriul globului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS