Ponta: România ar trebui să aibă, până la alegeri, un guvern de uniune naţională | AUDIO

Liderul Pro România anunță că va susține o eventuală moțiune de cenzură împotriva actualului guvern.

În opinia lui Victor Ponta, premierul Ludovic Orban „este o cauză pierdută”.

„Ar trebui să vină din nou în Paralment să îl dăm jos, cum l-am dat în februarie, şi România să aibă, până la alegeri, un guvern de uniune naţională, format din profesionişti, nu din politruci ca domnul Orban, domnul Cîţu şi ceilalţi”, a spus fostul premier, marți seară, la Antena 3.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Comentând cricile aduse opoziției de președintele Klaus Iohannis, Victor Ponta a invocat faptul că PNL a contestat legile adoptate de Parlament, recent, la Curtea Constituțională.

”Toate partidele politice au votat nişte legi foarte bune, legi care ajutau românii şi firmele româneşti în ceea ce priveşte ratele la bancă, legi care ajutau românii în ceea ce privește cheltuielile cu utilităţile (…) toate aceste legi au fost contestate la Curtea Constituţională de către PNL, chiar dacă au fost votate de toate celelalte partide, nu doar de o majoritate parlamentară. Faptul că acceptăm în continuare, la Parlament, ca domnul Orban să ne spună că el nu discută cu Parlametunl, el discută direct cu poporul, probabil că aţi mai citit prin istorie de asemenea personaje, doar că domnul Orban nici dictator nu e, doar e comic, aşa, ridicol… E un lucru foarte rău şi cred că Parlamentul din această ţară, votat de oameni, ar trebui să îşi pună un guvern care să își facă datoria față de România. Guvernul actual nu face acest lucru”, a adăugat Victor Ponta.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Opoziția social-democrată a anunțat că, deocamdată, va depune moţiuni simple împotriva miniştrilor Finanţelor şi Agriculturii. Liderul PSD a evitat să spună dacă formațiunea ia în calcul depunerea unei moţiuni de cenzură după încetarea stării de urgenţă, dar şi să discute despre alegeri.

 Marcel Ciolacu a răspuns, marți seară, într-o postare pe Facebook, noilor critici adresate de șeful statului fostei guvernări. Klaus Iohanns a susținut, că la începutul epidemiei, stocurile de echipamente medicale ale țării era goale, lăudând totodată cabinetul condus de liberalul Ludovic Orban pentru mobilizarea din timpul actualei crize sanitare. ”Aţi închis lumea în case şi aţi tras obloanele firmelor”, i-a transmis Marcel Ciolacu președintelui.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS