Ponta: Guvernul va adopta OUG privind primarii

Victor Ponta susține că își va asuma proiectul inițiat de vicepremierul Liviu Dragnea

Premierul Victor Ponta a declarat la începutul ședinței Guvernului, că își asumă ordonanța de urgență privind migrația primarilor.

Șefului Guvernului spune că trebuie făcută dreptate, el precizând și că termenul în care aleșii locali își pot alege partidul, fără să își piardă mandatul va fi de 45 de zile.

‘Trebuie să deblocăm activitatea administrației locale și să facem și un pic de dreptate. Toți primarii din 2012 au fost aleși cu USL, avându-i alături pe Ponta și Antonescu, iar acum s-au trezit cu Blaga și Iohannis’, a spus Victor Ponta la începutul ședinței de Guvern.

În această dimineață Ambasada Statelor Unite la București a criticat ordonanța de urgență care le permite aleșilor locali să își aleagă partidul, fără să-și piardă mandatul.

Misiunea diplomatică a Statelor Unite la București este prima care a reacționat în cazul ordonanței.

Ambasada se declară îngrijorată în legătură cu momentul ales de Guvern pentru adoptarea documentului.

‘Ne-am exprimat în trecut îngrijorarea privind legiferarea unor chestiuni complexe prin ordonanţe de urgenţă şi credem că măsurile de acest fel ar trebui discutate în cadrul unui proces legislativ deschis şi transparent la care să poată participa liber toate partidele politice, societatea civilă şi toate părţile interesate.’ a adăugat într-un comunicat Ambasada Statelor Unite la București.