Ponta: Grindeanu a devenit prim-ministru, iar Dragnea nu poate accepta acest lucru

Secretar general al Guvernului, Victor Ponta a declarat marţi, într-o emisiune tv, că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu poate accepta faptul că Sorin Grindeanu a devenit prim-ministru în ultimele luni de guvernare.

‘La un moment dat, domnul Grindeanu chiar a devenit prim-ministru şi domnul Dragnea, care nu poate să fie prim-ministru – dar nu din cauza lui Grindeanu, sau a mea, sau a dumneavoastră, aşa e legea şi aşa a decis CCR – nu poate accepta acest lucru. (…) Nu va accepta acest lucru nici de la viitorul premier, or, aici vom ajunge din nou în aceeaşi situaţie peste trei luni sau şase luni, din păcate’, a spus Victor Ponta.

‘Îmi menţin ideea că orice prim-ministru care nu e şi şef de partid, mai devreme sau mai târziu, ajungem la scandal şi se întâmplă lucruri rele. (…) Când eşti prim-ministru, după o lună, după două luni, după trei, dacă nu te-ai pregătit din timp – eu m-am pregătit din timp, domnul Grindeanu a fost luat aşa – un pic mai din oală -, realizezi că (…) nu eşti prim-ministru nici al unui partid, nici al unui grup de oameni care te-au sprijinit, eşti primul-ministru al României. (…) Un prim-ministru care e prim-ministrul României şi spune că ‘eu nu fac decât ce îmi spune şeful de partid’, ăla nu e prim-ministru’, a adăugat fostul premier, aliat al lui Sorin Grindeanu în disputa cu Liviu Dragnea, conflict care a generat actuala criză guvernamentală.

Miercuri, în parlament, va fi dezbătută şi supusă votului moţiunea de cenzură prin care coaliţia PSD – ALDE încearcă să-l debarce pe Sorin Grindeanu, lăsat fără sprijin politic, dar care a refuzat să demisioneze.

‘Raportul făcut de Darius Vâlcov [privind activitatea guvernului – n.r] a fost pur şi simplu un document 100% politic, care nu are legătură cu realitatea. Ce e adevărat e că sunt miniştri slabi, cu rezultate dezastruoase. Vă dau un singur exemplu, ministrul Transporturilor’, a mai spus Victor Ponta la Realitatea TV.

Peste zi, Victor Ponta nota pe Facebook că ‘Liviu Dragnea (speriat că nu are voturile colegilor săi ca să treacă moţiunea PSD contra PSD) s-a hotărât să folosească aseară voturile UDMR ca şi ‘glonţ de argint’! Azi şi-a tras ‘glonţul de argint’ fix în propriul picior! Şi în picioarele PSD! Dincolo de asta – chiar dacă Liviu Dragnea a dovedit că este în stare de absolut orice doar să îl dea jos pe Grindeanu, eu ştiu că Grindeanu este în stare de orice doar sa salveze Guvernarea PSD şi unitatea PSD – dacă există şi din cealaltă parte raţiune, responsabilitate şi dorinţa de dialog! Mai sunt 20 de ore ….’ .

Dezbaterea şi votul asupra moţiunii de cenzură ‘România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor!’ vor avea loc miercuri, începând cu ora 11.00.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS