Confidenţialitate

Ponta, despre social-democrați: Timpul s-a întors în 2008, fac aceleaşi greşeli şi ticăloşii

Liderul Pro România compară actuala situaţie din PSD cu cea din 2008, când partidul l-a susținut pe Cristian Diaconescu în cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei, deși favorit la câștigarea alegerilor era Sorin Oprescu.

La Romexpo, sâmbătă, se desfășoară evenimentul de lansare oficială a candidaturii Vioricăi Dăncilă la prezidențiale.

“Cine nu invata din greseli le repeta – pana cand va disparea din istorie !

Sau mai pe intelesul unora : “desteptul învaţă din greşeala altuia, prostul nu învaţă nici din greşeala lui”

1. In 16 Aprilie 2008 majoritatea bucurestenilor ( inclusiv “poporul pesedist” ) il prefera pe Sorin Oprescu candidat la Primarie impotriva lui Vasile Blaga PDL – cu toate acestea Conducerea PSD l-a desemnat si l-a lansat la ROMPEXPO pe Cristian Diaconescu ( sef de campanie Miron Mitrea) ! Toti stiau atunci ca dl Diaconescu nu avea nicio sansa – si totusi l-au impins in fata ( unii pentru ca aveau blat cu PDL si Vasile Blaga, altii pentru ca il urau pe Oprescu si multi din prostie) .

Rezultatul il cunoasteti – Oprescu a devenit Primar si PSD a pierdut Alegerile Parlamentare si Prezidentiale din 2008 si 2009 ! Orbirea catorva lideri a avut un pret platit de toti romanii!

Ma bucur ca atunci m-am ridicat impotriva ticalosilor si prostilor si l-am sustinut pe Oprescu / asa am putut in 2010 sa ma apuc de reconstructia social democratiei .

2. In 12 Octombrie 2019 multi oameni normali, de bun simt ( inclusiv cei mai multi dintre votantii pesedisti) vad in Mircea Diaconu singurul candidat puternic in lupta cu Klaus Iohannis – cu toate acestea Conducerea PSD o lanseaza tot la ROMEXPO pe Viorica Dancila ( tot cu Miron Mitrea sef de campanie) – tot cu sanse zero de victorie !

Rezultatul este previzibil – PSD va pierde catastrofal si Alegerile Prezidentiale dar si cele locale si parlamentare din 2020.

Eu compar situatii si greseli politice – nu persoane ( Diaconescu este un om inteligent si educat – nicio legatura cu Dancila ignoranta si analfabeta – doar naivitatea si acceptarea rolului de marioneta a unor ticalosi fara scrupule) .

Pentru PSD timpul s-a intors in 2008 / fac aceleasi greseli si ticalosii – si vor fi din nou sanctionati de oameni si de realitate .

Eu insa nu mai astept sa salvez PSD in 2021 / nu poti sa salvezi tot timpul un om care vrea sa se sinucida – salvez insa social democratia alaturi de colegii mei din ProRomania!”, scrie Victor Ponta pe Facebook.